RESPECTEM LA RAÇA DEL NOSTRE GOS

Jan 05, 2017

En moltes ocasions sento a la gent explicar problemes de conducta que tenen els seus gossos, amb expressions com: el meu gos no para de fer forats al jardí, em destrossa la casa, no para de bordar, és un bronques etc. Però si els preguntes PER A QUÈ van escollir aquesta raça i aquest gos en concret, les respostes són sempre les mateixes: perquè m'agrada la raça (sense saber que comporta la raça en concret) o perquè volia tenir un gos gran, o petit, etc., però sempre la resposta és PERQUÈ però mai responen a la pregunta que se'ls fa de PER A QUÈ?

Ens hem plantejat alguna vegada per a què va ser creada la raça del nostre gos en el seu origen? Seria interessant que sabéssim per a què van ser creats i així poder valorar si els podrem oferir totes aquelles activitats per a les quals van ser creats i sinó podem donar-los-les, llavors tinguem la suficient humilitat per no triar aquesta raça i triar-ne una altra a la que si puguem oferir-li tot allò pel que genèticament van ser creats.

En el cas de gossos mestissos hauríem d’intentar esbrinar de quines races poden ser descendents i si no ens fós possible, almenys hauríem de prendre el compromís de respectar-los com a espècie canina que són.

En aquest blog anirem donant informació de les diferents races per si algun dia penseu a adquirir-ne una en concret, sapigueu per a què va ser creada i puguem respectar i entendre els nostres gossos.

Però abans de parlar de cap raça en concret m'agradaria parlar de L'ESPÈCIE CANINA, que hauria de ser el primer que hauríem de respectar independentment que la raça sigui.

  • El gos és un mamífer carnívor, de manera que no ens ha d'extranyar que els agradi caçar i menjar carn crua.
  • És un animal social que viu de forma col•laborativa, per això serà molt important el vincle que adquirim amb ell per treballar.
  • El seu llenguatge és majoritàriament corporal, de manera que hauríem d'aprendre a llegir el que el nostre gos ens vol dir amb els seus gestos i posicions corporals.
  • És un depredador col•laboratiu, pel que sap treballar en equip per aconseguir objectius.
  • Posseeix una oïda i sobretot un olfacte molt desenvolupat i hauríem de proporcionar-li els estímuls i entorns necessaris perquè puguin utilitzar-los. És molt difícil cansar un gos físicament però si exercita el seu olfacte cada dia si que es cansarà i serà un gos més relaxat i tranquil.
  • Té una gran capacitat física, de manera que li hauríem de proporcionar l'exercici necessari per a mantenir una bona salut.
  • És un animal jeràrquic pel que hauríem ensenyar quina serà la seva posició jeràrquica dins el grup social amb el qual viurà, sinó l’adoptarà ell.

Sense adonar-nos estem humanitzant als nostres gossos, pensant que el més important per a ells és donar-los un bon llit on dormir, donar-los menjar (cosa evident), però sobretot pensem en fer-los moltes moixaines, o a parlar-los molt i tractar-los com un humà més , oblidant-nos d'allò més importat que és que el gos no pertany a l'espècie humana, pertany a l'espècie canina. I és per aquest motiu que comencem a transmetre'ls als nostres gossos tot el nostre estrés, les nostres pors, les nostres inseguretats, els nostres disgustos, la nostra ràbia, la nostra manca d'afecte, etc.

No som conscients però els nostres gossos són pura energia i absorbeixen la nostra d'una forma que no ens podem gairebé ni imaginar, i aquí és quan intentant humanitzar i cuidant-los com ens agradaria que ens cuidessin a nosaltres, vam deixar de respectar-los com a espècie canina que són i comencen a aparèixer la majoria dels problemes de conducta.

Si de veritat volem tenir un gos a les nostres vides agafem el compromís de respectar el nostre gos com a espècie canina que és!

En propers dies començarem a oferir-vos informació de diferents races que espero que us pugui ser d'utilitat.

BLOG

Posted on Mar 07, 2017

LES ESTERIOTÍPIES són conductes repetitives que l'animal porta a terme sense un sentit ni una finalitat determinada

Problemes de conducta canina. Què podem fer?

Posted on Feb 14, 2017

El Pastor Alemany, com gos de treball que és, necessita exercitar-se tant física com mentalment

respectar raça gos

Posted on Feb 07, 2017

BORDER - COLLIE - Respectem la raça del nostre gos Es considera la raça més intel·ligent i amb una gran voluntat d'obeir i treballar

respectar raça gos

Posted on Jan 05, 2017

Ens hem plantejat alguna vegada per a què va ser creada la raça del nostre gos en el seu origen? Seria interessant que sabéssim per a què van ser creats i així poder valorar si els podrem oferir totes aquelles necessitats per a les quals van ser creats

respectar raça gos

CONTACTA AMB NOSALTRES

Des de Espai gos, volem oferir una atenció personalitzada als nostres clients, per aquest motiu si té algun dubte, aclariment o suggerencia,
no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres, ja sigui mitjançant el formulari de contacte,
enviant un correu electrònic a info@espaigos.com